Köpvillkor

LEVERANS

LEVERANSVILLKOR
När du handlar hos oss ingår alltid FRI FRAKT (vid 895:- eller mer) inom Sverige.
Handlar man under 895:- så tillkommer en fraktavgift på 69:-.
Vi levererar alla produkter och tillbehör inom Sverige, i samarbete med Schenker.
OBS! Till gotland tillkommer en extra avgift på 395:- inkl moms per sändning (pga dyra frakt kostnader med båt).

LEVERANSTID
Leveranstiden är normalt ca 1–5 arbetsdagar, beroende på om produkten finns på vårt centrallager eller om den beställs på begäran direkt från leverantörens lager. Vi gör alltid allt vad vi kan för att våra kunder ska få varan/varorna så fort som det bara går. Ibland kan det dock ta lite längre tid än beräknat, om vi till exempel får vänta på leverans från leverantören. Men vi levererar din beställning så fort vi bara kan. Tänk på att du som kund alltid ska kunna visa legitimation vid utlämningen/leveransen av produkterna.
Beställer du före kl: 12.00 så skickar vi normalt varan samma dag (om varan finns i lager hos oss).

TRANSPORTSKADOR
Om en transportskada skulle uppstå ber vi dig att göra en anmälan om skadan till vår kundtjänst via e-post eller telefon inom 7 arbetsdagar när ni mottagit paketet.
Vi följer konsumentverkets riktlinjer. Det är därför viktigt att du avemballerar och inspekterar dina produkter noggrant. För företag gäller att anmälan om transportskador ska ha inkommit inom sju dagar. För att ärendet ska kunna handläggas på snabbast möjliga sätt ber vi dig att behålla produktens emballage så att detta kan besiktigas. Beroende på skadans omfattning företas omleverans, avhjälpande eller prisavdrag.

Betalning

FAKTURA VIA SVEA EKONOMI AB (SVEAWEBPAY)
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Ljusakuten.se överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 30 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

DELBETALNING VIA SVEA EKONOMI AB (SVEAWEBPAY)
Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.
Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Har du några frågor så kan du ringa 08-51493113 för närmare information.
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.
Allmänna villkor hittar du här.
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här.
Vi erbjuder avbetalning på 3, 6  och 12 månader räntefritt, samt 24 månader mot räntekostnad på fn. 9.95%.
3 månader räntefritt – Uppläggningsavgift 95:-, avi avgift 29:-/mån
6 månader räntefritt – Uppläggningsavgift 195:-, avi avgift 29:-/mån
12 månader räntefritt – Uppläggningsavgift 195:-, avi avgift 29:-/mån
24 månader räntefritt – Uppläggningsavgift 295:-, avi avgift 29:-/mån, ränta 9.95%

KORTBETALNING – VISA / MASTERCARD / INTERNETBANK / PAYSON
Kortbetalning med VISA / Mastercard samt direktbetalning via din Internetbank sker smidigt och säkert via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar; Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.

KORTBEALNING KOSTAR INGENTING EXTRA!

GARANTIER

Vi säljer alla produkter med 24 månaders garanti samt 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Alla garantier gäller i Sverige.

Garantin innefattar de garantier som är lämnade av våran underleverantör till oss. Alla produkter kontrollbesiktigas innan de skickas för att säkerställa att de fungerar korrekt och skulle det mot förmodan uppstå en skada i samband med leverans kommer vi SJÄLVKLART att åtgärda detta KOSTNADSFRITT för kunden.

Som kund hos oss har du alltid 30 dagars “Nöjd-Kund-Garanti”. Om du mot förmodan skulle vara missnöjd med något så kan du skicka tillbaka din produkt och få pengarna tillbaka eller byta till en annan produkt. Vi hjälper dig gärna med att hitta rätt produkt för ditt ändamål. Vid retur återbetalar vi hela beloppet med avdrag för eventuella fraktkostnader. Du får testa produkten varsamt, men samtliga kartonger, plastfickor etc. skall vara oskadade.
Är produkten smutsig, skadad, repig eller dylikt återbetalas inget.

Vid en eventuell reklamation så måste ni skicka oss ett mail till info@ljusakuten.se med beskrivning av felet tillsammans med ert ordernr. Vi kommer att i första hand reparera din produkt när vi fått tillbaka den och om det inte är möjligt att reparera produkten så får du en NY produkt.

Garantin gäller mot fabrikationsfel eller fel som kan härledas till tillverkning. Garantin omfattar ej fel som uppstått genom ingrepp i produkten, slitage, felaktig inkoppling eller felaktigt handhavande. Eventuell produktgaranti gäller inte om produkten har synliga yttre skador. Inga kablar får vara skadade och produkten måste vara fri från lödning och övrig yttre påverkan. När det gäller dioder så får dessa inte ha utsatts för överspänning eller skadlig värme. Garantin omfattar ej transport- eller resekostnader.

ÅNGERRÄTT – ENLIGT DISTANSAVTALSLAGEN

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Det innebär att om du köper en vara på postorder eller via telefon, TV-shop eller Internet, har du möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa från den dag du tagit emot varan.

Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka en produkt till oss betalar vi tillbaka ditt köpbelopp senast inom 10 dagar. Som kund betalar du själv eventuell returfrakt, och ångrad produkt ska alltid returneras i väsentligen oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage. Konsumenten ansvarar för risken vid returfrakt; denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt. Företag har inte rätt att returnera en produkt om produktförpackningen har öppnats.

OBS! Beställningsvaror är det EJ öppet köp på och det gäller både företag och privatpersoner!

För att se fullständiga villkor för dig som kund, besök gärna Konsumentverket.

Ej uthämtade paket
Har du Närmsta Ombud som fraktsätt finns dina varor kvar på posten/Schenkerombudet under 2 (två) veckor. Ej uthämtade varor returneras till oss.
För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt samt hanteringsavgift (normalt 295:- – 395:-).
Vi vill även understryka vikten av att ni flyttar fram er faktura genom att kontakta Svea Ekonomi, så att ni undviker onödiga påminnelser.

Priser

Moms (25%) är inräknad i alla priser om inget annat anges. Under katalogens giltighetstid ändrar vi normalt inte priser, dock förbehåller vi oss rätten att justera priser vid förändrade faktorer som vi inte råder över. Exempel förändring av moms, valuta, avgifter, punktskatter och/eller onormalt stora förändringar i inköpspriser.
Vi reserverar oss för prisfel på vår webbshop, vid uppenbart felaktig prissatta varor så förbehåller Ljusakuten.se (mt sales HB) sig rätten att annullera ordern.